Σε ρότα σταθερότητας οι ναύλοι των containerships

Σε ρότα σταθερότητας οι ναύλοι των containerships

96
Σε ρότα σταθερότητας οι ναύλοι των containerships

Σταθερότητα στη ναυλαγορά των containerships καταδεικνύει η Drewry στην πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεσή της. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της, World Container Index (WCI) αυξήθηκε οριακά σε εβδομαδιαία βάση στα $9.292,39/FEU.

Ειδικότερα, κατεγράφη αύξηση 1% στους ναύλους της διαδρομής Ρότερνταμ-Σαγκάη, οι οποίοι είναι ίσοι με $1.556 ανά TEU. Την ίδια ώρα, οι ναύλοι στις διαδρομές Σαγκάη-Ρότερνταμ, Σαγκάη-Γένοβα, Σαγκάη-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Σαγκάη, Σαγκάη-Νέα Υόρκη, Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη και Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ παρέμειναν σε παρεμφερή επίπεδα με εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι η ναυλαγορά των containerships παρουσιάζει σημάδια σταθερότητας, ο μέσος όρος του δείκτη WCI από την αρχή του έτους είναι ίσος με $7.520 ανά TEU, δηλαδή $4.751 υψηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών ($2.769/TEU). Ενδεικτικά, ο δείκτης την εβδομάδα αυτή βρίσκεται σε 169% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Τέλος, από τις αρχές Νοεμβρίου, ο δείκτης WCI έχει παραμένει σχετικά σταθερός με μικρές αυξομειώσεις. Βάσει της Drewry, η σταθερότητα θα επιμείνει και την ερχόμενη εβδομάδα.

Φωτό: Jerome Favre/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.