Εν αναμονή της κανονικότητας στα λιμάνια

Εν αναμονή της κανονικότητας στα λιμάνια

97
Εν αναμονή της κανονικότητας στα λιμάνια

Ο επικεφαλής ενός εκ των σημαντικότερων αμερικανικών λιμανιών εκτίμησε ότι η συμφόρηση, που συνεχίζει να προκαλεί σημαντικά προβλήματα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, θα βελτιωθεί σε έξι μήνες από τώρα.

Σε ψηφιακό briefing ο επικεφαλής του λιμένα του Λονγκ Μπιτς Mario Cordero ανέφερε ότι η κατάσταση θα αρχίζει σταδιακά να ομαλοποιείται «αν όλα πάνε καλά» μετά τα Χριστούγεννα και το πέρας του νέου κινεζικού έτους τον Φεβρουάριο, όταν ουσιαστικά τα κινεζικά λιμάνια και οι βιομηχανίες μειώνουν τη δραστηριότητά τους.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο ζήτημα για το οποίο παρατηρείται πρόοδος και εκτίμησε ότι η κανονικότητα θα έρθει σε έξι μήνες. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση, ο αντίκτυπος της πανδημίας μπορεί να τα ανατρέψει όλα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου πάνω από 100 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανέμεναν να δέσουν στα λιμάνια Λονγκ Μπιτς και Λος Άντζελες

Παρά τις όποιες δυσκολίες από τον αμερικανικό λιμένα διακινήθηκαν 8,6 εκατ. εμπορευματοκιβώτια μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 500.000 εμπορευματοκιβωτίων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μάλιστα το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς ετοιμάζεται για διακίνηση containers ρεκόρ φέτος που θα ξεπεράσει τα 9 εκατ.

Φωτό: Νasa/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.