Ο κλάδος των ναυτασφαλίσεων σε πράσινη ρότα 

Ο κλάδος των ναυτασφαλίσεων σε πράσινη ρότα 

74
Ο κλάδος των ναυτασφαλίσεων σε πράσινη ρότα 

Στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων επεκτείνονται τα Poseidon Principles. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, έξι κορυφαίες εταιρείες ναυτασφαλίσεων εγκαινίασαν μια καινοτόμα πρωτοβουλία με στόχο τη διαφάνεια στην παροχή στοιχείων αναφορικά με τις ανθρακικές εκπομπές αλλά και την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας.

Τα Poseidon Principles for Marine Insurance, όπως ονομάζεται η νέα πρωτοβουλία, ουσιαστικά αποτελούν ένα πλαίσιο ποσοτικής αξιολόγησης της κλιματικής ευθυγράμμισης των χαρτοφυλακίων των εν λόγω ναυτασφαλιστικών εταιρειών. Εν συνεχεία, θα συγκρίνουν τις κλιματικές επιδόσεις των χαρτοφυλακίων τους με τους εξής στόχους: α) 50% μείωση των ετήσιων εκπομπών CO2 έως το 2050 σε σύγκριση με το 2008 σε συμφωνία με την αρχική στρατηγική GHG ΙΜΟ και β) 100% μείωση των εκπομπών έως το 2050.

Το εν λόγω πλαίσιο παρέχει ένα εργαλείο για τον έλεγχο της προόδου που σημειώνουν οι ναυτασφαλιστικές εταιρείες σε βάθος χρόνου, ανέφερε ο Rolf Thore Roppestad, Chief Executive Officer του Gard.

Tα ιδρυτικά μέλη των Poseidon Principles for Marine Insurance είναι τα εξής: Swiss Re, Gard, Hellenic Hull Management, SCOR, Victor International και Norwegian Hull Club ενώ σύντομα αναμένεται η προσθήκη και άλλων μελών στην πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.