Tα ρομπότ «επιστρατεύει» η DHL ενόψει εορτών

Tα ρομπότ «επιστρατεύει» η DHL ενόψει εορτών

32
Tα ρομπότ «επιστρατεύει» η DHL ενόψει εορτών

Tα ρομπότ «επιστρατεύει» για την έγκαιρη παράδοση των δεμάτων της εν μέσω εορτών μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Πιο συγκεκριμένα, η DHL διπλασίασε τη χρήση των ρομπότ στις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και πλέον απασχολεί 1.500 picking robots στις αποθήκες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προσλάβει 15.000 εποχικούς υπαλλήλους για την κάλυψη των αναγκών της, σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Bloomberg o CEO της DHL στις ΗΠΑ Oscar de Bok. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ανισορροπίες που παρατηρούνται στις εφοδιαστικές αλυσίδες δεν είναι εφάπαξ και ως συνέπεια της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου ο κλάδος οργανώνεται διαφορετικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η DHL μακροπρόθεσμα σκοπεύει να συστήσει οκτώ κέντρα για την εκπαίδευση εργαζομένων της ενώ στα σχέδιά της είναι η αύξηση των επενδύσεων στην ανάλυση δεδομένων με στόχο την καλύτερη πρόβλεψη της ζήτησης των πελατών της.

Φωτό:  Friedemann Vogel/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.