Νέα κοινοπραξία προς την ανάπτυξη ενός φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου μεταφοράς...

Νέα κοινοπραξία προς την ανάπτυξη ενός φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου μεταφοράς πληρωμάτων

73
Νέα κοινοπραξία προς την ανάπτυξη ενός φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου μεταφοράς πληρωμάτων

Οι εταιρείες Louis Dreyfus Armateurs, Mauric, Barillec Marine, SEAir και ADV Propulse ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «ZEST», το οποίο αφορά την ανάπτυξη ενός φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου για την ασφαλή μεταφορά πληρωμάτων (CTV).

Οι πέντε εταίροι εργάστηκαν τρεις μήνες για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου του πλοίου, το οποίο τείνει προς την επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών, με το λανσάρισμα του καινοτόμου CTV να υπολογίζεται για το 2025. Το εν λόγω πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφορά του προσωπικού συντήρησης υπεράκτιων ανεμογεννητριών, διαθέτοντας εξαιρετικές ικανότητες θαλάσσιας πλοήγησης και καινοτόμα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και παρακολούθησης των θαλάσσιων καιρικών συνθηκών.

Το ZEST θα χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, χάρη στον συνδυασμό καινοτόμων τεχνολογιών και βελτιστοποιημένου σχεδιασμού, ενώ η χρήση ανακυκλώσιμων σύνθετων υλικών για την κατασκευή του αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μετά το πέρας της φάσης της μελέτης, η κοινοπραξία θα στοχεύσει σε μια πρώτη εμπορική παραγγελία για την κατασκευή ενός πλοίου επίδειξης, το οποίο θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες για μια περίοδο έξι μηνών, προκειμένου να επικυρωθούν οι τεχνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις του, καθώς και τα επίπεδα λειτουργικής του ασφάλειας.

Φωτό: www.mauric.ecagroup.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.