Λιβερία: Οι αλλαγές στο Προξενείο του Πειραιά

Λιβερία: Οι αλλαγές στο Προξενείο του Πειραιά

865
Λιβερία: Οι αλλαγές στο Προξενείο του Πειραιά

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Λιβερίας ανακοίνωσε τον πρόσφατο διορισμό του καπτ. Δημήτρη Λεμονίδη ως νέο Επίτιμο Πρόξενο της Λιβερίας στην Ελλάδα, με έδρα τον Πειραιά και δικαιοδοσία στην περιφέρεια Αττικής. Ο διορισμός αυτός αναγνωρίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας που δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Ο καπτ. Δημήτρης Λεμονίδης υπήρξε επί μακρόν υποστηρικτής του Νηολογίου της Λιβερίας, έχοντας διακεκριμένη καριέρα στη Ναυτιλία. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Element Shipmanagement S.A. και στο παρελθόν ήταν συνιδρυτής της Ciel Shipmanagement S.A. Πριν την επιτυχημένη του καριέρα ως εφοπλιστής, διετέλεσε επί σειρά ετών ανώτερο στέλεχος του Germanischer Lloyd.

Η κυβέρνηση της Λιβερίας προσβλέπει στη συνεργασία της με τον καπτ. Δημήτρη Λεμονίδη που θα προωθεί τις οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές προσπάθειες της Λιβερίας στην Ελλάδα, και είναι περήφανη που έχει ένα τόσο διακεκριμένο άτομο ως μέλος του Προξενικού της σώματος. Όλα τα αιτήματα Ελλήνων κατοίκων και οντοτήτων για ισχύουσες υπηρεσίες Λιβερίας που σχετίζονται με το Νηολόγιό της μπορούν να απευθύνονται στον Επίτιμο Πρόξενο καπτ. Δημήτρη Λεμονίδη ή στο Νηολόγιο της Λιβερίας απευθείας.

Η κυβέρνηση της Λιβερίας έχει απαλλάξει τους καπτ. Νικόλαο Σούτο και Αλέξανδρο Σούτο εκ των καθηκόντων τους ως Επίτιμους Πρόξενους της Λιβερίας στην Ελλάδα και οι απαιτούμενες πληροφορίες διαβιβάστηκαν στις Ελληνικές Αρχές. Καθώς αποσύρεται από τον ρόλο του στο Προξενικό Σώμα της Λιβερίας, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Λιβερίας ευχαριστεί τον καπτ. Νικόλαο Σούτο για την πολυετή υπηρεσία του.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Προξενείου έχουν διαμορφωθεί ώς εξής:

HONORARY CONSULATE GENERAL OF THE REPUBLIC OF LIBERIA

With Jurisdiction in the Attica Region

C/O Element Shipmanagement S.A.

85 Akti Miaouli & 1 – 9 Zaimi Str, 185 38, Piraeus, Greece

Tel: +30 213 018 4900 / Fax: +30 213 018 4950 Email: ConsulatePiraeus@liberia.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.