89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή λόγω άγνωστης ασθένειας στο Νότιο Σουδάν

89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή λόγω άγνωστης ασθένειας στο Νότιο Σουδάν

649
89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή λόγω άγνωστης ασθένειας στο Νότιο Σουδάν

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση αναφορικά με μια άγνωστη νόσο που εμφανίσθηκε στο Νότιο Σουδάν, μετά την σχετική είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Νοτίου Αφρικής SABC, ο οποίος ανάφερε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη αποστείλει στην πολιτεία Τζονγκλέι του Νότιου Σουδάν, η οποία έγινε το επίκεντρο της νόσου, ειδική ομάδα για να πραγματοποιήσει έκτακτες έρευνες.

Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό ραδιοσταθμό, τουλάχιστον 89 άτομα έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες από μια άγνωστη ασθένεια στο ανατολικό τμήμα του Νοτίου Σουδάν.

Διεθνείς οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Σουδάν ανάφεραν ότι τουλάχιστον 89 άτομα πέθαναν από την νόσο αυτή. Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για πλήθος θανάτων από την νόσο, η φύση της οποίας δεν έχει καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί. Οι περισσότεροι από τους νοσήσαντες διαβιούν σε περιοχές, οι οποίες είχαν πληγεί το 2021 από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται ενδεχομένως για κρούσματα χολέρας, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα πλοία και τα πληρώματά τους, ωστόσο εάν η ασθένεια εξαπλωθεί στο Σουδάν που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, τότε ο αντίκτυπός της ίσως καταστεί άμεσος για τις θαλάσσιες μεταφορές από και προς την Ανατολική Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Ahmed Jallanzo/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.