Wärtsilä και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους προς ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών...

Wärtsilä και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους προς ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών τους

150
Wärtsilä και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους προς ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών τους

Η Wärtsilä, μέσα από τη μακροχρόνια παρουσία της στην παροχή τεχνολογικών λύσεων για τη ναυτιλία, ανακοινώνει μια στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας και ασφαλούς πλατφόρμας που θα μεταμορφώσει τελείως τη λειτουργία των πλοίων και τη διαχείριση των λιμανιών, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις τελευταίες τεχνολογίες. Η εν λόγω πλατφόρμα αντανακλά το όραμα της εταιρείας για ασφαλή χρήση ευαίσθητων δεδομένων και σύγχρονης τεχνολογίας προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας αλλά και την ανάπτυξη των αυτόνομων πλοίων.

Ο γενικός διευθυντής της Wärtsilä, Sean Fernback, αναφέρει ότι, καθώς η ναυτιλία μπαίνει σε μια νέα τεχνολογική εποχή, μια ενιαία πλατφόρμα με ευρεία χρήση θα συνεισφέρει στον στόχο μείωσης των ρύπων και ανάπτυξης αυτονομίας στη ναυτιλία. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι, όπως αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους παρέχοντας νέες αυτοματοποιημένες λειτουργίες στους χρήστες τους, έτσι, με μια ανάλογη πλατφόρμα, τα αυτόνομα πλοία θα ενσωματωθούν σε ένα αντίστοιχο οικοσύστημα. Η πλατφόρμα θα ενσωματώνει εξ αποστάσεως σημαντικές λειτουργίες ελέγχου σε πραγματικό χρόνο, ανοιχτά δεδομένα στη ναυτιλία και στη ναυσιπλοΐα, που θα συμβάλλουν στην ταχύτερη λήψη αποφάσεων από τα εμπλεκόμενα μέρη, με υπερσύγχρονα στάνταρ ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Η συνεισφορά της Microsoft θα θωρακίζει το όραμα για ασφαλή συνδεδεμένα πλοία, μέσω της μακροχρόνιας εμπειρίας της στην κυβερνοασφάλεια και στην ανάπτυξη διασυνδεδεμένων συστημάτων και συσκευών. Αυτά είναι απαραίτητα για την αυτονομία των πλοίων και για τη διεύρυνση τεχνολογιών αισθητήρων που χρησιμοποιούνται ήδη, για περισσότερες δυνατότητες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.