Η πρωτοβουλία του Παναμά για τον εμβολιασμό ναυτικών

Η πρωτοβουλία του Παναμά για τον εμβολιασμό ναυτικών

75
Η πρωτοβουλία του Παναμά για τον εμβολιασμό ναυτικών

H Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά ανακοίνωσε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, την έναρξη δωρεάν εμβολιασμών κατά της Covid-19 όλων των ναυτικών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που εργάζονται σε πλοία εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του Παναμά. Η συγκεκριμένη κίνηση θα επεκταθεί και για τους ναυτικούς πλοίων που καταφθάνουν στα λιμάνια της χώρας ασχέτως νηολογίου. Για τον εμβολιασμό των ναυτικών είναι διαθέσιμες 300.000 δόσεις εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Οι αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις διαχειρίστριες ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να καταγράψουν τον ακριβή αριθμό των ναυτικών από τα πλοία που θα προσεγγίσουν τα λιμάνια της χώρας οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Η Γενική Γραμματέας της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά, Elvia Bustavino, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η Αρχή υποστηρίζει τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, δηλαδή τους ναυτικούς, που δουλεύουν νυχθημερόν, μεσούσης της πανδημίας, για να κρατήσουν την εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.