Ναυτιλία και αμερικανικές επιχειρήσεις: Το Κογκρέσο ανεβάζει στροφές

Ναυτιλία και αμερικανικές επιχειρήσεις: Το Κογκρέσο ανεβάζει στροφές

123
Ναυτιλία και αμερικανικές επιχειρήσεις: Το Κογκρέσο ανεβάζει στροφές

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε το Ocean Shipping Reform Act, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Είναι η πρώτη μεγάλη νομοθεσία των ΗΠΑ για τη ναυτιλιακή βιομηχανία εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια και στοχεύει στο να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και να προστατεύσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές από σημαντικές ανατιμήσεις προϊόντων. Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της νομοθεσίας είναι η δημιουργία αμοιβαίων εμπορικών ευκαιριών για τη μείωση της μακροχρόνιας εμπορικής ανισορροπίας των ΗΠΑ με χώρες που βασίζονται στις εξαγωγές, όπως η Κίνα.

Να σημειωθεί ότι το Ocean Shipping Reform Act υποστηρίζεται από περισσότερες από 360 εθνικές και περιφερειακές επιχειρήσεις. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο act εισήχθη από τα μέλη του Κογκρέσου Dusty Johnson και John Garamendi τον περασμένο Αύγουστο, μετά από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων και ανισορροπιών στις θαλάσσιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Η Κίνα και οι θαλάσσιοι μεταφορείς με πλοία ξένης σημαίας δεν παίζουν δίκαια. Εάν θέλουν να συνεργαστούν με τα αμερικανικά λιμάνια, θα πρέπει να παίξουν με τους βασικούς μας κανόνες», ανέφερε ο κ. Johnson.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαιρετίστηκε, μεταξύ άλλων, από την International Dairy Foods Association και τη National Retail Federation, η οποία αναφέρει ότι «η νομοθεσία προσφέρει πολυαναμενόμενες αναβαθμίσεις και μεταρρυθμίσεις σε ένα αρχαϊκό σύστημα, στο οποίο εταιρείες λιανικής και άλλες επιχειρήσεις βασίζονται καθημερινά για τη μεταφορά των προϊόντων τους».

Φωτό: Yang-Liu/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.