Κολοσσοί της ναυτιλίας επενδύουν στα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Κολοσσοί της ναυτιλίας επενδύουν στα θαλάσσια αιολικά πάρκα

186
Κολοσσοί της ναυτιλίας επενδύουν στα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Ο ιαπωνικών συμφερόντων κολοσσός MOL και η σκωτσέζικη εταιρεία ενέργειας Flotation Energy Co. Ltd. ανακοίνωσαν συνεργασία για την κατασκευή πλωτών αιολικών πάρκων. Στόχος είναι η δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ιαπωνία που θα συνδράμουν στην παραγωγή αιολικής ενέργειας από πλωτά πάρκα, που θα φτάνει τα 45 GW έως το 2040.

Ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων της Flotation Energy Co. Ltd., Tim Sawyer, δήλωσε ότι η συνεργασία της εταιρείας με τη MOL είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς εδραιώνει την παρουσία της στην Ιαπωνία και ενισχύει τις προσπάθειές της στην υλοποίηση υπεράκτιων αιολικών projects.

Η Flotation Energy Co. Ltd. έχει ήδη κατασκευάσει το μεγαλύτερο σε λειτουργία αιολικό πάρκο παγκοσμίως, ισχύος 50 MW, στη Σκωτία. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσει αντίστοιχα πάρκα ισχύος 17 GW σε διάφορες χώρες, όπως η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Ιρλανδία και η Αγγλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.