Safe Bulkers: Προσθήκη ενός ακόμα eco πλοίου στον στόλο

Safe Bulkers: Προσθήκη ενός ακόμα eco πλοίου στον στόλο

258
Safe Bulkers: Προσθήκη ενός ακόμα eco πλοίου στον στόλο

Τη συμφωνία για τη ναυπήγηση ενός πλοίου κατηγορίας Kamsarmax ανακοίνωσε πρόσφατα η Safe Bulkers, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με ιαπωνικό ναυπηγείο για bulker μεταφορικής ικανότητας 82.000 dwt, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το δ’ τρίμηνο του 2023.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, το πλοίο θα πληροί τις απαιτήσεις της «Φάσης 3» του EEDI του IMO, συνεπώς η ενεργειακή αποδοτικότητά του είναι διασφαλισμένη.

Παράλληλα, μετά την τελευταία παραγγελία, το orderbook της Safe Bulkers αποτελείται από εννέα πλοία, των οποίων η ναυπήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία και τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται από το β’ τρίμηνο του 2022. Ακόμη, τα τρία εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία Post-Panamax, ενώ τα υπόλοιπα έξι στην κατηγορία Kamsarmax.

Τέλος, τις τελευταίες κινήσεις με φόντο το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σχολίασε ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, ο οποίος ανέφερε ότι επετεύχθη η προσθήκη ενός επιπλέον αδελφού πλοίου στο παρόν orderbook της εταιρείας, με σχετικά κοντινή ημερομηνία παράδοσης για νεότευκτο πλοίο ιαπωνικής κατασκευής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.