O Πειραιάς για πρώτη φορά homeport για το MSC Lirica

O Πειραιάς για πρώτη φορά homeport για το MSC Lirica

124
O Πειραιάς για πρώτη φορά homeport για το MSC Lirica

Με λιμάνι βάσης (homeport) για όλη τη σεζόν τον Πειραιά, η MSC Cruises ξεκινά τα δρομολόγια του κρουαζιερόπλοιου MSC Lirica στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου από το καλοκαίρι του 2022, όπως αναφέρει η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. Το MSC Lirica θα προσφέρει ένα νέο δρομολόγιο 7 διανυκτερεύσεων, με 28 ταξίδια μεταξύ Απριλίου 2022 και Οκτωβρίου 2023 από τον Πειραιά με επισκέψεις στο Κουσάντασι της Τουρκίας, στη Χάιφα του Ισραήλ, στη Λεμεσό της Κύπρου και στα ελληνικά νησιά Ρόδο και Σαντορίνη, πριν επιστρέψει στον Πειραιά.

Οι επισκέπτες του πλοίου μπορούν να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα των 7 διανυκτερεύσεων με επιβίβαση στον Πειραιά για πρώτη φορά, ενώ μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο και στο Κουσάντασι, τη Χάιφα ή τη Λεμεσό.

Η Κρήτη θα είναι επίσης ένας από τους σταθμούς των τεσσάρων 11-ήμερων δρομολογίων του MSC Lirica στην Ανατολική Μεσόγειο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, με επισκέψεις στο Ηράκλειο.

Τα δρομολόγια του MSC Lirica, όπως ισχύει για όλα τα πλοία της MSC Cruises, θα είναι ανοιχτά μόνο σε επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της COVID-19.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται, επίσης, σε τρία ακόμα δρομολόγια πλοίων της MSC Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, το MSC Armonia θα επισκέπτεται τον Πειραιά σε εβδομαδιαία βάση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το MSC Fantasia από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες 11 διανυκτερεύσεων με σταθμό τον Πειραιά ώστε οι επιβάτες να επισκέπτονται την Αθήνα. Τέλος, τα καλοκαιρινά δρομολόγια του MSC Musica περιλαμβάνουν επισκέψεις στο Κατάκολο (για πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία), στο Ηράκλειο και στη Σαντορίνη.

Ο Angelo Capurro, Εκτελεστικός Διευθυντής της MSC Cruises, δήλωσε: «Η Ελλάδα θα είναι σημαντικός παίκτης στο πρόγραμμά μας για κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο το επόμενο καλοκαίρι, με επισκέπτες να επιβιβάζονται στον Πειραιά για πρώτη φορά καθώς το λιμάνι θα είναι η βάση για το MSC Lirica, ενώ τρία ακόμα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας θα επισκέπτονται πανέμορφους προορισμούς της χώρας».

«Το αεροδρόμιο της Αθήνας θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο, με πολλούς επισκέπτες να πετούν από όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για να επιβιβαστούν στο MSC Lirica, να απολαύσουν μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές διακοπών και να περάσουν αξέχαστες στιγμές εν πλω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Και ο κ. Capurro κατέληξε: «Οι επισκέπτες μας μπορούν να ανυπομονούν για τις υπέροχες και δημοφιλείς κρουαζιέρες μας στην Ευρώπη, που προσελκύουν και καλωσορίζουν 180 διαφορετικές εθνικότητες από όλο τον κόσμο, όπου μπορούν να νιώθουν νιώθουν σαν στο σπίτι τους, χαλαροί και πάνω απ’ όλα ασφαλείς».

Φωτό: Stamatis Katapodis/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.