Μια λίμνη «μαύρου χρυσού» στο Μεξικό

Μια λίμνη «μαύρου χρυσού» στο Μεξικό

302
Μια λίμνη «μαύρου χρυσού» στο Μεξικό

H ρωσική εταιρεία πετρελαίου Lukoil εντόπισε νέα πετρελαιοπηγή εντός της κατασκευής Yoti West, στο Block 12, στα ανοιχτά του Μεξικού, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πετρελαϊκά αποθέματα της τάξεως των 250 εκατ. βαρελιών.

Υπενθυμίζεται πως το Block 12 εκτείνεται σε μια περιοχή 521 τ.χλμ. και το διαχειρίζεται η θυγατρική της Lukoil, Lukoil Upstream Mexico, η οποία κατέχει πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο ίσο με 60%. Το υπόλοιπο μερίδιο ανήκει στην ενεργειακή εταιρεία Eni.

Παράλληλα, η Lukoil έχει προβεί σε επεκτατικές κινήσεις και στην αγορά φυσικού αερίου. Άλλωστε, πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία, αξίας $2,25 δισ., για την απόκτηση μετοχικού μεριδίου 15,5% στο project φυσικού αερίου Shah Deniz στην Κασπία Θάλασσα.

Τέλος, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος της τάξεως των 340 ρουβλίων ανά μετοχή (περίπου $4,76/μετοχή), το οποίο θα διανεμηθεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.