Αμερικανική προειδοποίηση για το λιμάνι Καρταχένα της Κολομβίας

Αμερικανική προειδοποίηση για το λιμάνι Καρταχένα της Κολομβίας

82
Αμερικανική προειδοποίηση για το λιμάνι Καρταχένα της Κολομβίας

H αμερικανική πρεσβεία στην Μπογκοτά εξέδωσε Security Alert για συγκεκριμένες περιοχές της Καρταχένα, καθώς το ιστορικό λιμάνι της Κολομβίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί περισσότερα από είκοσι κρουαζιερόπλοια τον Δεκέμβριο και έναν εκτιμώμενο αριθμό 25.000 τουριστών.

Στη σχετική προειδοποίηση, η πρεσβεία συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να λάβουν επιπλέον μέτρα προφύλαξης για τις περιοχές όπου η αστυνομική παρουσία είναι ελλιπής, δεδομένης της αυξημένης εγκληματικής δραστηριότητας στην Καρταχένα.

Το εν λόγω alert προκάλεσε την έκπληξη τοπικών αξιωματούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, με 200.000 επισκέπτες στην πόλη-λιμάνι της Καρταχένα, ελάχιστοι από αυτούς έχουν αναφέρει περιστατικά κλοπών, ανθρωποκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων κ.ά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καρταχένα, Νικολάς Ζαπάτα, επανέλαβε επίσης ότι η πόλη είναι «ασφαλής για επίσκεψη» και ο ισχυρισμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πέντε διεθνείς πτήσεις φτάνουν καθημερινά, αντιπροσωπεύοντας μια καθημερινή εισροή 780 ταξιδιωτών.

Φωτό: Photosforyou/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.