Σύλληψη πλοιάρχου για υπόθεση human trafficking εν πλω

Σύλληψη πλοιάρχου για υπόθεση human trafficking εν πλω

454
Σύλληψη πλοιάρχου για υπόθεση human trafficking εν πλω
Φωτό: SPANISH CIVIL GUARD / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ισπανική αστυνομία προέβη στη σύλληψη του πλοιάρχου ενός livestock carrier στην Καρταχένα με την κατηγορία διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (human trafficking).

Ειδικότερα, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι ισπανικές αρχές εντόπισαν οκτώ Σύριους εν πλω οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε υποχρεωτική εργασία χωρίς να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τα κατάλληλα έγγραφα. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τα θύματα εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία εργαζόταν υπό «συνθήκες εκμετάλλευσης»  απελευθερώθηκαν μετά την κράτηση του πλοίου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της ισπανικής αστυνομίας βρέθηκε επίσης ότι το πλοίο παρανόμως επιχειρούσε ως εμπορικό ενώ σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές αποκαλύφθηκε ότι το εν λόγω πλοίο είχε αλλάξει το όνομά του τουλάχιστον τρεις φορές με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός του.

Ο πλοίαρχος συνελήφθη με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση παραβιάζοντας τα δικαιώματα ξένων πολιτών και παραποιώντας επίσημα έγγραφα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.