Λιμενική συμφόρηση: Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν» το Πολεμικό Ναυτικό

Λιμενική συμφόρηση: Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν» το Πολεμικό Ναυτικό

150
Λιμενική συμφόρηση: Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν» το Πολεμικό Ναυτικό

Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει, η συμφόρηση στα αμερικανικά λιμάνια δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ενεργοποιεί τη ναυτική βάση στο λιμάνι Hueneme, 160 χλμ. βόρεια του Λος Άντζελες, για να συνδράμει στην αποσυμφόρηση των λιμένων.

Μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας κοινής χρήσης μεταξύ του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του εμπορικού λιμένα του Hueneme, κάποια εμπορευματοκιβώτια εκφορτώθηκαν στην προβλήτα 22 του λιμανιού, εντός της βάσης, και ενόψει των Χριστουγέννων αναμένονται ακόμα περισσότερα. Η συμφωνία επιτρέπει την εμπορική χρήση των λιμενικών υποδομών ιδιοκτησίας της αμερικανικής βάσης και περιλαμβάνει μία προβλήτα, δύο αποθήκες και 21 εκτάρια γης. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των λιμένων Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς, με την εκτροπή μικρότερων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Hueneme, ώστε να εκφορτώσουν μέρος ή το σύνολο του εμπορεύματός τους.

Με την κίνηση αυτή, η εφοδιαστική αλυσίδα στις ΗΠΑ θα πάρει μια σημαντική ανάσα, αλλά δεν θα είναι αρκετή, αναφέρουν ναυτιλιακά στελέχη. Πρόσφατα, σύμφωνα με στοιχεία του Marine Exchange of Southern California, μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική ροή του θαλάσσιου εμπορίου στην περιοχή, 92 πλοία ανέμεναν την είσοδό τους στα προαναφερθέντα λιμάνια.

Φωτό: ETIENNE LAURENT/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.