Επεκτατικές «ματιές» της Maersk στη Νότια Αφρική

Επεκτατικές «ματιές» της Maersk στη Νότια Αφρική

57
Επεκτατικές «ματιές» της Maersk στη Νότια Αφρική

Σε νέες στρατηγικές κινήσεις επέκτασης προσβλέπει η Maersk. Συγκεκριμένα, ο κολοσσός των τακτικών γραμμών προτείνει τη δημιουργία joint venture με την εταιρεία Grindrod στη Νότια Αφρική, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, οι δραστηριότητες της Grindrod στα logistics, όπως και οι θαλάσσιες δραστηριότητες της Ocean Africa Container Lines (OACL), θα συνδυαστούν με εκείνες της Maersk. Συνεπώς, θα επεκταθεί το εύρος των επιλογών που δίνεται στους πελάτες των συμμετεχουσών εταιρειών. Ταυτόχρονα, ο δανέζικος κολοσσός θα κατέχει το 51% του joint venture, το οποίο θα του επιτρέψει περαιτέρω πρόσβαση σε υποδομές των εφοδιαστικών αλυσίδων στη στεριά.

Τέλος, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, εκκρεμούν ρυθμιστικές και κανονιστικές εγκρίσεις. Το joint venture αναμένεται να εκκινήσει λειτουργίες μερικές εβδομάδες από τη στιγμή που θα λάβει αυτές τις εγκρίσεις.

Φωτό: Galen Crout/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.