ΕΕΚΦΝ: Η Σαντορίνη στο επίκεντρο

ΕΕΚΦΝ: Η Σαντορίνη στο επίκεντρο

46
ΕΕΚΦΝ: Η Σαντορίνη στο επίκεντρο

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με τα Μέλη της – εκπροσώπους Εταιρειών κρουαζιέρας – και τους τοπικούς φορείς λιμένος Σαντορίνης.

Σκοπός, η εξέταση των δρομολογίων κρουαζιεροπλοίων 2022, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν προσεγγίσεις στη Σαντορίνη.

Τα σημεία που εξετάστηκαν στην επικοινωνία, αφορούσαν τις ημέρες αυξημένης κίνησης, όπου παρατηρούνται περιπτώσεις ταυτόχρονου κατάπλου αριθμού κρουαζιεροπλοίων, σε βαθμό που επιβάλλεται να γίνουν μεταβολές σε ημέρες αφίξεων ή και μόνο σε ώρες αποεπιβίβασης επιβατών – τουριστών, προκειμένου να υπάρχει άνεση στην κίνηση.

Τέτοιου είδους συνεργασία των δύο Φορέων επιδιώκεται και λαμβάνει χώρα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, όταν επιβάλλεται η λήψη μέτρων σε σχεδιασμούς εξυπηρέτησης κρουαζιεροπλοίων, καθώς και μεταφερομένων με αυτά επιβατών, σε όλους τους μεγάλους, από πλευράς κινήσεως, προορισμούς της Επικράτειας, με σκοπό την ομαλή κίνηση των επιβατών, σε όλα τα στάδια, από την αποβίβασή των από τον όρμο με τα σκάφη των Λεμβούχων, την κίνησή των στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής, μέχρι την επιστροφή και επανεπιβίβασή των επί των πλοίων.

Η τακτική αυτή της επικοινωνίας της Ενώσεως με τους τοπικούς φορείς των λιμένων, που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας και ιδιαίτερα με αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης, πραγματοποιείται και με επισκέψεις κλιμακίων της στην Περιφέρεια, εκεί που συμβαίνει να υπάρχει αυξημένη κίνηση στην υποδοχή κρουαζιεροπλοίων και κατ’ επέκταση επιβατών – τουριστών που μεταφέρονται με αυτά. Με τον τρόπο αυτό αποκτάται η εικόνα της όλης δομής και λειτουργίας των λιμένων, γεγονός που συνδράμει στις αναγκαίες ενέργειες και παρεμβάσεις αναβάθμισης της υποδομής των, από το πρώτο στάδιο των σχεδιασμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.