Paolo d’Amico: Αναμένουμε σημάδια βελτίωσης της αγοράς των product tankers

Paolo d’Amico: Αναμένουμε σημάδια βελτίωσης της αγοράς των product tankers

124
Paolo d’Amico: Αναμένουμε σημάδια βελτίωσης της αγοράς των product tankers

Σημάδια βελτίωσης της αγοράς των product tankers προς το τέλος του έτους βλέπει ο Paolo d’Amico, πρόεδρος και CEO της d’Amico International Shipping (DIS), όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας του για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Ο επικεφαλής της DIS αναμένει επίσης ότι το επόμενο έτος θα είναι ακόμα πιο ισχυρό για τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς η οικονομική ανάκαμψη, η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών και η άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας θα δώσουν ώθηση στη ζήτηση για πετρελαιοειδή. Κατά τον κ. d’Amico, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικές, καθώς οι συνθήκες προσφοράς και ζήτησης θα ευνοήσουν τους ναύλους. Εν προκειμένω, παλαιότερα διυλιστήρια σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία θα αντικατασταθούν από πιο σύγχρονες μονάδες κυρίως σε Ασία και Μέση Ανατολή. Η εξέλιξη αυτή θα παράσχει στήριξη στα τονομίλια και άρα στους ναύλους.

Στο μέτωπο της προσφοράς, οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί τόσο σε επίπεδο ΙΜΟ όσο και σε επίπεδο Βρυξελλών θα επιταχύνουν τις διαλύσεις και ως εκ τούτου τα λιγότερο ενεργειακά αποδοτικά tankers θα εξέλθουν της αγοράς. Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση της DIS σημειώνεται ότι η δραστηριότητα στις παραγγελίες πλοίων θα είναι μειωμένη λόγω κεφαλαιακών περιορισμών και αυξημένης αβεβαιότητας, απόρροια των περιβαλλοντικών κανονισμών και των μελλοντικών τεχνολογικών απαιτήσεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το γ’ τρίμηνο η DIS κατέγραψε ζημίες ύψους $13,8 εκατ., ενώ σε επίπεδο εννιαμήνου αυτές άγγιξαν τα $28,9 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.