Ήλιος και ύδωρ, αρωγοί της καθαρής ενέργειας στην Ταϊλάνδη

Ήλιος και ύδωρ, αρωγοί της καθαρής ενέργειας στην Ταϊλάνδη

60
Ήλιος και ύδωρ, αρωγοί της καθαρής ενέργειας στην Ταϊλάνδη

Εκκίνησαν οι λειτουργίες στη μεγαλύτερη πλωτή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, η οποία βρίσκεται στο φράγμα Sirindhorn της Ταϊλάνδης στην επαρχία Ubon Ratchathani. Όπως αναφέρει η κρατική Αρχή Παραγωγής Ηλεκτρισμού της Ταϊλάνδης (EGAT), οι λειτουργίες της μονάδας ξεκίνησαν στις 31 Οκτωβρίου 2021, με στόχο την παραγωγή 45 MW καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η εν λόγω πλωτή μονάδα έχει διπλή παραγωγική ικανότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αξιοποιήσει την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής, ενώ μετά τη δύση του ηλίου, ή εφόσον οι ενεργειακές ανάγκες το απαιτήσουν, παράγεται υδροηλεκτρική ενέργεια μέσω του φράγματος.

Παράλληλα, το εν λόγω project αποτελεί μέρος των συνολικών βλέψεων της EGAT, η οποία στοχεύει στην υλοποίηση 15 ακόμα projects στην ασιατική χώρα, συνολικής παραγωγικής ικανότητας 2,73 GW καθαρής ενέργειας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσβλέπει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ταϊλάνδης κατά 47.000 τόνους ετησίως, ενισχύοντας τις προσπάθειες επίτευξης ουδέτερου ανθρακικού ισοζυγίου για τη χώρα.

Φωτό: www.egat.co

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.