Η MOL θα δοκιμάσει έναν νέο κινητήρα κατανάλωσης καυσίμου υδρογόνου

Η MOL θα δοκιμάσει έναν νέο κινητήρα κατανάλωσης καυσίμου υδρογόνου

422
Η MOL θα δοκιμάσει έναν νέο κινητήρα κατανάλωσης καυσίμου υδρογόνου

Οι ιαπωνικές εταιρείες Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL), MOL Drybulk, Ltd. και Japan Engine Corporation (J-ENG) ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας για τη δοκιμή ενός κινητήρα κατανάλωσης καυσίμου υδρογόνου σε ένα υπάρχον φορτηγό πλοίο που θα διαχειρίζονται οι MOL και MOL Drybulk. O κινητήρας, τον οποίο θα αναπτύξει η J-ENG, θα αποτελεί τον πρώτο στον κόσμο δίχρονο κινητήρα χαμηλών στροφών που χρησιμοποιεί ως καύσιμο υδρογόνο και προορίζεται για πλοία.

Καθώς επιταχύνονται οι παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ναυτιλιακή βιομηχανία στηρίζει και εκείνη τη μετάβαση προς νέα, φιλικά προς το περιβάλλον, καύσιμα. Στο μέλλον, οι αλυσίδες εφοδιασμού υδρογόνου αναμένεται να επεκταθούν παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της ευρύτερης υιοθέτησης και χρήσης του υδρογόνου ως καυσίμου σε διάφορους τομείς, όπως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στις μετακινήσεις. Ακόμα και στον κλάδο της ποντοπόρου ναυτιλίας, το υδρογόνο ως καύσιμο συγκεντρώνει όλο και περισσότερη προσοχή ως ένα πολλά υποσχόμενο καύσιμο επόμενης γενιάς.

Η J-ENG πρόκειται να αναπτύξει τον εν λόγω καινοτόμο κινητήρα πρόωσης που θα καταναλώνει καύσιμο υδρογόνο, τον πρώτο της κατηγορίας του που θα προορίζεται για ποντοπόρα πλοία αλλά και για πλοία ακτοπλοΐας, σε συνεργασία με τις Kawasaki Heavy Industries, Ltd. και Yanmar Power Technology Co., Ltd.

O όμιλος MOL στοχεύει στην άμεση ένταξη πλοίων μηδενικών καθαρών εκπομπών στον στόλο του, προκειμένου να πετύχει τον στόχο των μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, όπως αυτός ορίζεται στο «Περιβαλλοντικό Όραμα 2.1» του ομίλου.

Φωτό: Mitsui O.S.K. Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.