Νέα τακτική γραμμή από το Βόρειο Πέρασμα;

Νέα τακτική γραμμή από το Βόρειο Πέρασμα;

100
Νέα τακτική γραμμή από το Βόρειο Πέρασμα;

Εκτός από την κατασκευή δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς LNG για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Αρκτική, η Νότια Κορέα δείχνει έκδηλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία μιας τακτικής γραμμής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το Βόρειο Πέρασμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης της ρωσικής Άπω Ανατολής, Alexei Chekunkov, επισκέφθηκε τη Νότια Κορέα σε μια πενθήμερη περιοδεία του, με επίκεντρο συνομιλίες για τη δημιουργία νέων διεθνών εμπορικών διαύλων. Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ανέφερε ότι Νοτιοκορεάτες επενδυτές ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν ice class πλοία και να συμμετάσχουν από κοινού στη λειτουργία μιας γραμμής σύνδεσης Ευρώπης και Ασίας μέσω του Περάσματος.

Η ευκαιρία να είναι πρωτοπόροι στην Αρκτική είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο χώρες. Οι δύο εταίροι ήδη κατασκευάζουν «πράσινα» πετρελαιοφόρα πλοία μέσω της κοινοπραξίας των ρωσικών ναυπηγείων Zvezda με τα νοτιοκορεατικά Hyundai. Τα ρωσικά ναυπηγεία επίσης συνεργάζονται με τα Samsung Heavy Industries για την κατασκευή του πέμπτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου αερίου για το εγχείρημα Arctic LNG 2 της Novatek, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου.

Η Νότια Κορέα επίσης σκέφτεται την ανάμειξη των μεσαίου μεγέθους ναυπηγείων της στην κατασκευή πλοίων ικανών να επιχειρήσουν στον αρκτικό κύκλο, αναφέρει ο Ρώσος υπουργός, κάτι που ισχυροποιεί τη συνεργασία των δύο χωρών μέσω σημαντικών κοινοπραξιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.