Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πλοίο (Βίντεο)

Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πλοίο (Βίντεο)

205
Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πλοίο (Βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, Άσκηση “Αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πλοίο – Έρευνας διάσωσης – Καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης” έτους 2021, με ενεργοποίηση των Τοπικών Σχεδίων που έχουν καταρτιστεί.

Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η αξιολόγηση του βαθμού ετοιμότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού, καθώς και η καταγραφή τυχόν αδυναμιών και λήψη κατάλληλων μέτρων προς αντιμετώπιση αυτών.

Το περιστατικό της “Αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πλοίο – Έρευνας διάσωσης – Καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης” εξελίχθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγραφόταν αναλυτικά στο εκπονηθέν σενάριο και διαδραματίστηκε σε πραγματικούς χρόνους, ενώ θεωρείται ότι αντιμετωπίστηκε με πειστικό τρόπο όσον αφορά τον τρόπο και τον χρόνο αντίδρασης όλων των εμπλεκόμενων φορέων που συμμετείχαν με τα υπάρχοντα μέσα και προσωπικό.

Πηγή φωτό/βίντεο: hcg.gr 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.