Ν. Κατράδης: Η πρόταση για την αναβάθμιση του Πειραιά

Ν. Κατράδης: Η πρόταση για την αναβάθμιση του Πειραιά

30
Ν. Κατράδης: Η πρόταση για την αναβάθμιση του Πειραιά

Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση κτιριακών υποδομών στον Πειραιά προς όφελος και της Ναυτιλίας ανέλαβε πρόσφατα ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Κατράδης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του προς τα ΜΜΕ «στην οδό Ψαρών και Μπότσαρη, λίγα μέτρα μακριά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, υπάρχουν κάποιες πολυκατοικίες της δεκαετίας του 1920 έτοιμες να καταρρεύσουν και οι οποίες βρίσκονται έναντι του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Καθημερινά προσέρχονται μαθητές και γονείς και το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επικίνδυνο όχι μόνο εξαιτίας της παλαιότητας του αλλά και γιατί   έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης διαφόρων εξαρτημένων ανθρώπων».

Και συμπληρώνει «εκτός από τα προαναφερθέντα, εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί άνθρωποι της Ναυτιλίας  και ιδιαίτερα εφοπλιστές, διακρίνουν την ανάγκη εκπαίδευσης νέων παιδιών από την Ελλάδα στα πλοία της χώρας μας παρατηρώντας ότι ο τομέας αυτός έχει πέσει σε μαρασμό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται διάφοροι αλλοδαποί πολίτες οι οποίοι δεν έχουν γνώση διαφορών εργασιών στα πλοία. Με αυτό τον τρόπο επίσης χάνεται πολύτιμο συνάλλαγμα και υποφέρει η Ναυτιλία μας».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κατράδης προτείνει την αποδοτική εκμετάλλευση των προαναφερόμενων κτιρίων και τη δημιουργία μίας σχολής εκπαίδευσης προσωπικού η οποία «εκτός του ότι  θα αναμορφώσει την περιοχή θα δώσει και τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις σε ‘Έλληνες πολίτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η συγκυρία είναι ιδανική, κατά τον κ. Κατράδη καθώς με την επέκταση του Αττικού Μετρό, η πρόσβαση των σπουδαστών στον Πειραιά από οποιαδήποτε περιοχή θα είναι αρκετά εύκολη. Και καταλήγει «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι μεγάλο μέρος του εφοπλιστικού κόσμου θα βοηθήσει και θα ενισχύσει το οικονομικό κόστος των εργασιών ανέγερσης αυτού του έργου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.