Kίνα: Στα ύψη η ημερήσια παραγωγή άνθρακα

Kίνα: Στα ύψη η ημερήσια παραγωγή άνθρακα

50
Kίνα: Στα ύψη η ημερήσια παραγωγή άνθρακα

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια ανήλθε η ημερήσια παραγωγή άνθρακα της Κίνας την περασμένη εβδομάδα (01-05 Νοεμβρίου), καθώς η κρατική εταιρεία διαχείρισης ανακοίνωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής δυναμικότητας επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα και ενώ το Πεκίνο είναι αντιμέτωπο με ελλείψεις στην προσφορά ενέργειας.

Ειδικότερα, η κινεζική παραγωγή άγγιξε τους 11,66 εκατ. τόνους την ημέρα, με την State Grid Corp να προειδοποιεί για μια «σφιχτή ισορροπία» μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ακόμα και όταν η ενεργειακή αυτή κρίση περιοριστεί.

Την ίδια ώρα, αύξηση παρουσιάζουν και τα αποθέματα. Τα αποθέματα στα λιμάνια άγγιξαν τους 5,39 εκατ. τόνους στις 7 Νοεμβρίου, καταγράφοντας αύξηση 1,2 εκατ. συγκριτικά με έναν μήνα πριν. Αντίστοιχα, στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής έως το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τα αποθέματα είχαν ξεπεράσει τους 117 εκατ. τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας.

Εν μέσω υψηλών ενεργειακών αναγκών για τον επερχόμενο χειμώνα, η Κίνα έχει «επιστρατεύσει» τον σιδηρόδρομο για τη μεταφορά άνθρακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσω των κινεζικών σιδηροδρομικών γραμμών, απεστάλησαν 157 εκατ. τόνοι άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας αύξηση 26,8%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.