Dorian LPG Ltd.: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών

Dorian LPG Ltd.: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών

467
Dorian LPG Ltd.: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών

H Dorian LPG Ltd. πρόσφατα δημοσίευσε τον οικονομικό της απολογισμό για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του έτους, εμφανίζοντας κερδοφορία λόγω διαφορετικών συνιστωσών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $14,1 εκατ. σε αντίθεση με τα κέρδη ύψους $0,5 εκατ. της περσινής οικονομικής χρήσης. Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση και των εσόδων κατά $8,4 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οπότε ανήλθαν σε $53,7 εκατ.

Σημαντική ήταν και η μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας, η οποία άγγιξε τα $1.380 ημερησίως ανά πλοίο, ως απόρροια της μείωσης των δαπανών που αφορούν επισκευές, συντηρήσεις, ανταλλακτικά και εφοδιασμό των πλοίων με προμήθειες. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από τη μείωση των τόκων και του κόστους χρηματοδότησης κατά 16,6%.

Από την άλλη, τα έσοδα της Dorian LPG αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 15,3%, κυρίως λόγω της ανοδικής πορείας του TCE. Επίσης, η εταιρεία σημείωσε έσοδα $3,5 εκατ. από την πώληση του LPG tanker «Captain Markos NL» και συνήψε συμφωνίες χρονοναύλωσης για τρία νεότευκτα LPG πλοία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Χατζηπατέρας, δήλωσε ότι η εταιρεία σημείωσε ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα σε μια ασταθή αγορά. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα της Dorian τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα. Με τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν, συνεχίζεται η βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας και η προστιθέμενη αξία προς τους μετόχους της, κατέληξε ο κ. Χατζηπατέρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.