Τέλος η ναυτιλία μικρών αποστάσεων για την Odfjell

Τέλος η ναυτιλία μικρών αποστάσεων για την Odfjell

194
Τέλος η ναυτιλία μικρών αποστάσεων για την Odfjell

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Odfjell προχώρησε πρόσφατα στην πώληση του τρίτου και τελευταίου κατά σειρά πετρελαιοφόρου πλοίου της μικρών αποστάσεων, «Bow Nangang», χωρητικότητας 9.124 dwt. Το πλοίο δραστηριοποιείται στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων στην Ασία. Η πώληση αυτή σηματοδοτεί την έξοδο της εταιρείας από την εν λόγω αγορά, με ταυτόχρονη επιστροφή του «Stellar Orchid» (12.571 dwt) στους ιδιοκτήτες του μετά το τέλος της χρονοναύλωσής του, τον Ιανουάριο του 2022.

Ο αντιπρόεδρος/επικεφαλής Εταιρικής Ανάλυσης της εταιρείας, Bjørn Kristian Røed, δήλωσε ότι το εγχείρημα στην ασιατική ναυτιλία μικρών αποστάσεων δεν απέφερε ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα και έτσι, πλέον, η εταιρεία στρέφεται εξ ολοκλήρου στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Η παράδοση θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022 και η συναλλαγή θα συνεισφέρει θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, με τα καθαρά έσοδα μετά την αποπληρωμή των δανείων και της προμήθειας να υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο δολάρια.

Φωτό: Odfjell

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.