Σινοαμερικανική συμφωνία με επίκεντρο το LNG

Σινοαμερικανική συμφωνία με επίκεντρο το LNG

184
Σινοαμερικανική συμφωνία με επίκεντρο το LNG

Ο κινεζικός κολοσσός πετρελαίου Sinopec υπέγραψε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου εικοσαετή συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Venture Global LNG. Το μεγαλύτερο κινεζικό διυλιστήριο πετρελαίου θα αγοράζει ετησίως περίπου 4 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου από την εν λόγω σύμπραξή του με την αμερικανική εταιρεία.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει μέχρι στιγμής συναφθεί μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στον κλάδο της ενέργειας και του LNG, επισημαίνουν στελέχη της Sinopec. Παράλληλα, η Unipec, μέλος του ομίλου Sinopec, συνάπτει επίσης συνεργασία με την Venture Global LNG για την προμήθεια 3,8 εκατ. τόνων LNG ετησίως.

Οι εν λόγω συμφωνίες αντικατοπτρίζουν τις προθέσεις των δύο εταιρειών για ενεργειακή μετάβαση και επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Sinopec, Ma Yongsheng.

Η Κίνα, εξάλλου, έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 2030, με μηδενικές εκπομπές έως το 2060.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.