Η πράσινη ναυτιλία στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας μεταξύ RINA και Mærsk...

Η πράσινη ναυτιλία στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας μεταξύ RINA και Mærsk Mc-Kinney Møller Center

51
Η πράσινη ναυτιλία στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας μεταξύ RINA και Mærsk Mc-Kinney Møller Center

Το Royal Institution of Naval Architects (RINA) έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping (MMMCZCS) προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες οι οποίες θα συμβάλουν στην απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ινστιτούτο RINA θα εργαστεί πάνω στην ανάπτυξη σχεδίων δράσης για την απαλλαγή του ναυτιλιακού κλάδου από τον άνθρακα μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και της διοργάνωσης κοινών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων δικτύωσης. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες από το MMMCZCS πρόκειται να συνεργαστούν με ειδικούς του IMO Naval Architecture Group, καθώς και με επιτροπές που ειδικεύονται σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και με ακαδημαϊκούς, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές των νέων τύπων καυσίμων και τεχνολογιών που μπορούν να οδηγήσουν στην απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

O Chris Boyd, διευθύνων σύμβουλος του RINA, ανέφερε σχετικά: «Ο RINA λειτουργεί ως ένα φόρουμ για τη συζήτηση τεχνικών και επιστημονικών θεμάτων που αφορούν τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων που απευθύνονται σε όλους τους τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας και ανυπομονούμε, μέσω της νέας αυτής συνεργασίας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να δημιουργήσουμε μια στρατηγική για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.