Κ. Μητσοτάκης: «Ευκαιρία η Ρόδος να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει»

Κ. Μητσοτάκης: «Ευκαιρία η Ρόδος να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει»

196
Κ. Μητσοτάκης: «Ευκαιρία η Ρόδος να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στο νήσι της Ρόδου, όπου και επισκέφτηκε τόσο το χώρο όπου σχεδιάζεται η επέκταση και ριζική αναβάθμιση της μαρίνας Ρόδου όσο και εκείνον του ιστορικού Εθνικού Θεάτρου.

Ειδικότερα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι ευκαιρία η Ρόδος να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει.

Στόχος της αναβάθμισης των υποδομών είναι η μετατροπή της μαρίνας σε κομβικό σημείο για τον τουρισμό υψηλών προδιαγραφών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Από τη στιγμή που η Ρόδος είναι πρωτοπόρος, ούτως ή αλλιώς, στο τουριστικό προϊόν νομίζω ότι είναι και η ευκαιρία να αποκτήσει τη μαρίνα που της αξίζει. Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το έργο και ξέρω ότι έχει και την απόλυτη στήριξη των συναρμοδίων Υπουργείων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία όλα τα έργα να γίνονται με όρους βιωσιμότητας.

Η επένδυση, που αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει τη διεύρυνση της χερσαίας και θαλάσσιας έκτασης της μαρίνας, την ευρύτατη επέκταση των κτηριακών της εγκαταστάσεων, τη στέγαση περίπου 250 επιχειρήσεων -έναντι 17 που λειτουργούν σήμερα- και την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού με δυνατότητα για δέσιμο μεγάλων σκαφών και παραθαλάσσιο οικιστικό συγκρότημα.

Υπολογίζεται ότι στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν στο όλο έργο 500 έως 800 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα εργάζονται στις επιχειρήσεις εντός της μαρίνας 1.200 έως 1.500 άτομα ενώ το προσωπικό της Νέας Μαρίνας θα ανέλθει σε σχεδόν 100 άτομα, με 250 έως 300 εξωτερικούς συνεργάτες.

Να σημειωθεί ότι το έργο θα είναι πρότυπο από την πλευρά της αξιοποίησης «πράσινων» λύσεων, με κατασκευή κτηρίων ενεργειακής κατηγορίας Α, και από την πλευρά της ψηφιακής διαχείρισης. Πέραν της οικονομικής ένεσης που θα δώσει στην πόλη της Ρόδου, αναπλάθοντας μία υποβαθμισμένη περιοχή του νησιού, η επένδυση θα συμβάλλει και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, καθώς θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης με 1.000 θέσεις που θα είναι προσβάσιμος σε όλους.

Παράλληλα, τη δέσμευση του για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού Εθνικού Θεάτρου που θα αναβαθμίσει τη Ρόδο αφού θα καταστεί επισκέψιμος πόλος όλο το χρόνο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κύριος στόχος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση του Θεάτρου, το οποίο χτίστηκε το 1936-37, με τρόπο που θα διαφυλάσσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αρχική του μορφή και αξιοποιώντας τα αυθεντικά υλικά κατασκευής.

Τέλος, το ιστορικό Θέατρο θα εκσυγχρονιστεί με τις απαραίτητες τεχνολογικές και λειτουργικές υποδομές ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινότητα και να την εξυπηρετήσει ως κέντρο πολιτισμού που θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ανεξαρτήτως παραστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό:  Δημήτρης Παπαμήτσος/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.