Τζο Μπάιντεν: Απαραίτητη η αύξηση προσφοράς πετρελαίου

Τζο Μπάιντεν: Απαραίτητη η αύξηση προσφοράς πετρελαίου

80
Τζο Μπάιντεν: Απαραίτητη η αύξηση προσφοράς πετρελαίου

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Ρωσία και σε άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου για την απόφασή τους να κρατήσουν σταθερή την πολιτική προσφοράς πετρελαίου εν μέσω των αυξανόμενων τιμών ενέργειας, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η δυσαρέσκεια του Αμερικανού προέδρου οφείλεται στις αυξανόμενες τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων. Το μεγαλύτερο βάρος αυτών των εξελίξεων μετατοπίζεται στους καταναλωτές, των οποίων η καθημερινότητα δυσκολεύει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν είναι σύμφωνος με την ιδέα πως οι αυξανόμενες τιμές βενζίνης δύνανται να προσφέρουν ευνοϊκές εξελίξεις στο περιβαλλοντικό μέτωπο. Το επιχείρημα αυτό βασίζεται στο γεγονός πως, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μειώνονται.

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα από συνεδρίασή τους στις αρχές Οκτωβρίου, οι χώρες-μέλη του OPEC+ συμφώνησαν να κρατήσουν σταθερή την πολιτική αύξησης της προσφοράς πετρελαίου τον Νοέμβριο. Συνεπώς, η προσφορά πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια/ημέρα και αυτόν τον μήνα. Αντιθέτως, ο πρόεδρος Μπάιντεν ήλπιζε σε μια πιο γενναία αύξηση, η οποία θα επέτρεπε στην ενεργειακή βιομηχανία να αντεπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.