Mε σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το εννιάμηνο η DP World

Mε σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το εννιάμηνο η DP World

38
Mε σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το εννιάμηνο η DP World

Η εταιρεία διαχείρισης τερματικών DP World Limited (DPW), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαχειρίστηκε συνολικά 58,4 εκατ. TEUs στα τερματικά της ανά τον κόσμο κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2021, με τον ακαθάριστο όγκο εμπορευματοκιβωτίων να αυξάνεται κατά 11,9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αντίστοιχα, σε επίπεδο γ’ τριμήνου, η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι διαχειρίστηκε 19,8 εκατ. TEUs, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 8,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, η ακαθάριστη αύξηση των διακινηθέντων φορτίων οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιδόσεις των τερματικών της DPW στην Ασία και τον Ειρηνικό, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και στην Αυστραλία. Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις κατέγραψαν τα τερματικά της εταιρείας στο Qingdao (Κίνα), στο Mumbai (Ινδία) και στη Sokhna (Αίγυπτος).

Σε επίπεδο ομίλου, τα τερματικά της DPW διαχειρίστηκαν συνολικά 11,4 εκατ. TEUs κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 7,6% σε σύγκριση με πέρυσι. Στο τερματικό του Jebel Ali (ΗΑΕ), που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας διαχείρισης τερματικών, διακινήθηκαν 3,4 εκατ. TEUs κατά το γ’ τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ο πρόεδρος του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της DPW, Sultan Ahmed Bin Sulayem, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταγράφουμε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για την DP World, κατά το οποίο η διακίνηση αυξήθηκε κατά 8,1%, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία κατέγραψε για ακόμα μία φορά μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο του κλάδου, που κυμάνθηκε στο 6,4%. Αυτή η ισχυρή επίδοση δείχνει την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς και την ικανότητα της DPW να ξεπερνά τις επιδόσεις των άλλων εταιρειών στην αγορά της διαχείρισης τερματικών. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι όλες οι περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία συνεχίζουν να καταγράφουν αυξήσεις στους όγκους των διακινηθέντων φορτίων, με την Ινδία να αποτελεί τον βασικό κινητήριο μοχλό ανάπτυξης».

Τέλος, ο κ. Sulayem σημείωσε πως οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς παραμένουν θετικές, ωστόσο εκτίμησε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα μετριαστούν το τελευταίο τρίμηνο του 2021, καθώς η πανδημία της Covid-19, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, θα μπορούσαν να ανακόψουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Φωτό: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.