Κυψέλες καυσίμου, μπαταρίες και LNG, το μέλλον των κρουαζιερόπλοιων;

Κυψέλες καυσίμου, μπαταρίες και LNG, το μέλλον των κρουαζιερόπλοιων;

85
Κυψέλες καυσίμου, μπαταρίες και LNG, το μέλλον των κρουαζιερόπλοιων;

Η Silversea Cruise, θυγατρική του ομίλου Royal Caribbean, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των πολυτελών ταξιδιών, ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο επόμενης γενιάς το καλοκαίρι του 2023, το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει το πρώτο παγκοσμίως κρουαζιερόπλοιο όπου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα αποτελεί το πρώτο από μια σειρά τριών πλοίων τα οποία θα κατασκευαστούν για τη Silversea Cruises στο ναυπηγείο Meyer Werft στη Γερμανία. Τα πλοία θα διαθέτουν υβριδικό σύστημα ισχύος, το οποίο θα συνδυάζει τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου με μπαταρίες και κινητήρες διπλού καυσίμου που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG.

O Richard Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Royal Caribbean, ανέφερε σχετικά: «Η νέα αυτή κατηγορία πλοίων της Silversea αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη δέσμευσή μας για βιώσιμους σχεδιασμούς πλοίων και τις προσπάθειες που κάνουμε για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Σύμφωνα με τον όμιλο Royal Caribbean, η υβριδική τεχνολογία που θα φέρουν τα κρουαζιερόπλοια της νέας κατηγορίας «Project Evolution» της Silversea θα τους επιτρέψει να επιτύχουν συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% σε σύγκριση με τα προηγούμενης γενιάς πλοία της εταιρείας, ενώ ο Σχεδιαστικός Δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) των νέων πλοίων αναμένεται να είναι κατά περίπου 25% μικρότερος από τις ισχύουσες απαιτήσεις του ΙΜΟ.

Φωτό: BabuGr/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.