Γεγονός το πρώτο LNG bunkering πλοίο στον Φιννικό Κόλπο

Γεγονός το πρώτο LNG bunkering πλοίο στον Φιννικό Κόλπο

175
Γεγονός το πρώτο LNG bunkering πλοίο στον Φιννικό Κόλπο

Η εσθονική εταιρεία ενέργειας Elenger παρέλαβε πλοίο μεταφοράς LNG, ναυπηγημένο από τoν ολλανδικό όμιλο Damen, όπως ανακοίνωσε ο δεύτερος τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Το εν λόγω πλοίο, που ονομάζεται «Optimus», διαθέτει μεταφορική ικανότητα 6.000 κ.μ., έχει μήκος 100 μ. και ναυπηγήθηκε για λογαριασμό της εσθονικής εταιρείας επενδύσεων Infortar, η οποία εισήλθε σε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Elenger.

Επιπλέον, το «Optimus» αναμένεται να επιταχύνει την ευρύτερη υιοθέτηση του LNG ως εναλλακτικού καυσίμου στη Βαλτική Θάλασσα, αποτελώντας την πρώτη κινητή και αποδοτική μονάδα διοχέτευσης του αερίου από πλοίο σε πλοίο στον Φιννικό Κόλπο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ναυπήγηση του «Optimus» έλαβε χρηματοδοτική υποστήριξη από το πρόγραμμα EU CEF (Connecting Europe Facility), αντανακλώντας τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φόντο την ενεργειακή μετάβαση της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.