Costamare: Σημαντική αύξηση κερδών και δυναμική επέκταση στα bulkers

Costamare: Σημαντική αύξηση κερδών και δυναμική επέκταση στα bulkers

494
Costamare: Σημαντική αύξηση κερδών και δυναμική επέκταση στα bulkers

H Costamare Inc. ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο και το α’ εννιάμηνο του έτους.

Όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό, σημαντική είναι η αύξηση των κερδών της εταιρείας το γ΄τρίμηνο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2020. Ειδικότερα, τα κέρδη της Costamare το γ’ τρίμηνο ανήλθαν στα $115,2 εκατ. ($0,87/μετοχή) έναντι κερδών $25,25 εκατ. ($0,14/μετοχή) το γ΄ τρίμηνο του 2020.

Σε επίπεδο εννιαμήνου, τα κέρδη της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας διαμορφώθηκαν στα $274 εκατ. ($2,04/μετοχή) έναντι απωλειών $18,2 εκατ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Παράλληλα η εταιρεία το γ’ τρίμηνο παρέλαβε ακόμη 20 bulkers (στο σύνολο 34 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου έχουν προστεθεί στον στόλο) ενώ άλλα τρία αναμένεται να προστεθούν στον στόλο έως το τέλος του έτους.

Με αφορμή τις οικονομικές επιδόσεις της Costamare o κ. Γρηγόρης Ζήκος, Chief Financial Officer της εταιρείας σχολίασε: «Η ανάκαμψη της αγοράς των containerships που ξεκίνησε το β’ εξάμηνο του περασμένου έτους συνεχίζεται ευνοούμενη από τις συνθήκες προσφοράς και ζήτησης. Η διαθεσιμότητα containerships στην αγορά είναι περιορισμένη λόγω του αυξημένου όγκου διακινηθέντων φορτίων και της ισχυρής ζήτησης για τονάζ, η οποία έχει επιδεινωθεί από τη λιμενική συμφόρηση και τη γενική έλλειψη εξοπλισμών».

Ενδεικτικό της πολύ καλής απόδοσης της ναυλαγοράς είναι το γεγονός ότι η μέση διάρκεια ναύλωσης του στόλου containerships της Costamare υπερβαίνει τα τέσσερα έτη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζήκος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.