VANOS S.A.: 4 βήματα για την προστασία της υγείας στους χώρους...

VANOS S.A.: 4 βήματα για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας

57
VANOS S.A.: 4 βήματα για την προστασία της υγείας  στους χώρους εργασίας

Είναι γεγονός πως ο κορονοϊός έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε, επιφέροντας σημαντικές συνέπειες στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, τα τελευταία σχεδόν δύο έτη υπήρξαν ιδιαίτερα απαιτητικά και απρόβλεπτα και έπληξαν σημαντικά, τόσο τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων, όσο και την καθημερινότητα εργαζομένων και καταναλωτών. Ωστόσο, όπως κάθε κρίση έτσι και αυτή, εκτός από προκλήσεις προσφέρει και σημαντικές ευκαιρίες, σε όσες επιχειρήσεις κινηθούν γρήγορα και καθοριστικά.

Η VANOS S.A., με σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας στο χώρο του εμπορίου, αλλά και πολύτιμη τεχνογνωσία στους τομείς της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας, προτείνει λύσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Ποιοι είναι οι 4 εύκολοι τρόποι για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις;

1. Τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal (ΒΜJ), τα σταγονίδια του κορονοϊού μπορούν να ταξιδέψουν έως και 8 μέτρα όταν κάποιος φταρνιστεί ή φωνάξει δυνατά.

Δεδομένου ότι η εργασία λαμβάνει συνήθως χώρα σε κλειστούς χώρους, με συχνά έλλειψη κατάλληλου εξαερισμού, η τήρηση της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ εργαζομένων ή και τρίτων και του προβλεπόμενου συνολικού αριθμού ατόμων ανά μονάδα επιφανείας, μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη μετάδοση του ιικού φορτίου.

Επιπλέον, η λήψη τεχνικών μέτρων στις περιπτώσεις που οι θέσεις εργασίας γειτνιάζουν μεταξύ τους, όπως π.χ. η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών τύπου π.χ. Plexiglas, η οριοθέτηση χώρου με ταινία, η σήμανση στο έδαφος προς υπενθύμιση της απαιτούμενης απόστασης ασφάλειας κ.λπ., οπωσδήποτε μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημαντικό είναι επίσης όταν και όπου είναι εφικτό, οι συναντήσεις να γίνονται με τον ελάχιστο αριθμό ατόμων σε καλά αεριζόμενο χώρο και με τη μεγαλύτερη οικονομία χρόνου.

Βέβαια η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας δεν αρκεί από μόνη της, καθώς εκτός από τη διεύρυνση της απόστασης μεταξύ ανθρώπων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας θα πρέπει να τηρούνται και όλα τα υπόλοιπα προβλεπόμενα μέτρα.

2. Χρήση μάσκας και λοιπών μέσων ατομικής προστασίας

Η καθολική χρήση της μάσκας και όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας παραμένει επιτακτική για την προστασία απέναντι στον κορονοϊό, καθώς δεδομένων των μεταλλάξεων, η διασπορά αυξάνεται σημαντικά. Ενόψει μάλιστα του χειμώνα, δημιουργούνται επιπλέον ευκαιρίες μετάδοσης του ιού.

Οι μάσκες λειτουργούν ως ένα φυσικό εμπόδιο μειώνοντας τον αριθμό των μικροοργανισμών που κάποιος απελευθερώνει στον αέρα. Επιπλέον, προστατεύουν τους χρήστες τους καθώς σε περίπτωση έκθεσης θα εισπνεύσουν λιγότερα μολυσματικά σταγονίδια και είναι πιθανότερο να νοσήσουν ελαφρά ή και να παραμείνουν ασυμπτωματικοί.

3. Εγκατάσταση αντιμικροβιακής ταινίας ASPE AS 100

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι άνθρωποι αγγίζουν καθημερινά τα πόμολα στην επιχείρησή σας;

Η VANOS S.A. διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, την αντιμικροβιακή ταινία «AS-100», μια διαφανή και εύκολη στην εφαρμογή, αυτοκόλλητη ταινία, σχεδιασμένη για να ενεργοποιεί το οξυγόνο ώστε να εξουδετερώνονται οι μικροοργανισμοί (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Η αντιμικροβιακή ταινία AS-100 της ASPE, βασίζεται σε μία μοναδική ευρεσιτεχνία και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, ενώ συνιστάται κυρίως για την εξάλειψη βακτηρίων, ιών, και μυκήτων, που συνήθως συναντώνται σε πόμολα, χειρολαβές, κουμπιά και πάνελ ανελκυστήρων σε νοσοκομεία, σχολεία, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους εστίασης, πολυχώρους, αλυσίδες τροφίμων και ευρύτερα σε όλα τα σημεία που το ανθρώπινο σώμα έρχεται σε επαφή, ακόμα και σε οικίες.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει εξαιρετικά υψηλή αντιμικροβιακή δράση, η οποία αγγίζει το 99,9%, ενώ διαρκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση.

4. Χρήση εξυγιαντή αέρα της Enviroklenz

Ο ιός SARS-CoV-2 έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ελέγχου της ποιότητας του αέρα στους χώρους εργασίας. Η χρήση εξυγιαντή αέρα σε κλειστούς χώρους είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι τα σταγονίδια καταφέρνουν να παραμένουν στον αέρα και να εξαπλώνονται σε μεγάλες αποστάσεις, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο των μολύνσεων. Είναι δε σημαντικό να αναφερθεί πως υφίσταται πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών ακόμη και μετά την αποχώρηση μολυσμένων ατόμων από ένα κλειστό χώρο.

Για τους παραπάνω λόγους, ερευνητικά κέντρα και φορείς συνιστούν τη χρήση μονάδων υψηλής απόδοσης εξυγιαντή αέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η VANOS S.A., αποκλειστικός αντιπρόσωπος της EnviroKlenz στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνιστά τους εξυγιαντές αέρα EnviroKlenz, οι οποίοι είναι εύκολοι στη χρήση, ασφαλείς και εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην αφαίρεση σωματιδίων και χημικών ουσιών από τον αέρα. Αξίζει να αναφερθεί πως η EnviroKlenz έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 150.000 συστήματα αέρα, στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, σε κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς των ΗΠΑ, σε ξενοδοχεία κλπ.

Οι εξυγιαντές αέρα της EnviroKlenz είναι αποτελεσματικοί απέναντι σε ιούς και βακτήρια, σε ποσοστό που αγγίζει το 99,9%, ενώ δεν χρησιμοποιούν διαβρωτικές χημικές ουσίες, δεν απελευθερώνουν επιβλαβή παραπροϊόντα, παρέχουν αποδεδειγμένη συγκράτηση σωματιδίων σε μέγεθος 3 φορές μικρότερο από αυτό του νέου κορωνοίου αλλά και κάθε είδους αέριου ρύπου (ενδεικτικά VOCs. H2S, cl2, nh3), ενώ παρέχουν πλήρη εγγύηση 5 ετών.

Η ομάδα της VANOS S.A. παραμένει στη διάθεσή σας για εξιδεικευμένες λύσεις που σχετίζονται με την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην επιχείρησή σας, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων πολλών αποκλειστικών συνεργασιών.

Σχετικά με τη VANOS S.A.

Η VANOS S.A. ιδρύθηκε το 1929 και είναι μια εμπορική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, της βιομηχανίας, των ενόπλων δυνάμεων, και της πολιτικής προστασίας. Οι κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας καταλαμβάνουν 12.500 τ.μ. και βρίσκονται στον Πειραιά, επί της Δημ. Μουτσοπούλου 96 & Σερίφου.

Η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς αναλαμβάνοντας νέες αντιπροσωπείες, συνάπτοντας νέες συνεργασίες, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των προϊόντων της και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της με κάθε δυνατό τρόπο. Πρόσθετα, προσφέρει σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την TUV HELLAS, αναφορικά με την ασφάλεια εργαζομένων. Επίσης, αποτελεί εξουσιοδοτημένο συνεργάτη του ΝΑΤΟ και προμηθευτή NSPA, έχει λάβει πιστοποιήσεις ποιότητας από τον Lloyd’s Register σύμφωνα με: τα ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, το ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018. Αποτελεί «Πλήρως Εγκεκριμένο Οικονομικό Φορέα» (AEOF) πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων (WCO) και έχει πιστοποιηθεί για την «Ορθή Πρακτική Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων», σύμφωνα με την Υ.Α. ΔΥ8Δ/Γ.Π.ΟΙΚ./1348/2004. Πλέον διαθέτει τρία εξειδικευμένα καταστήματα/σημεία πώλησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.