Ευ. Μαρινάκης: Θετικό γεγονός για την οικονομία η διαπραγμάτευση των ομολόγων δύο...

Ευ. Μαρινάκης: Θετικό γεγονός για την οικονομία η διαπραγμάτευση των ομολόγων δύο ναυτιλιακών εταιρειών στο Χ.Α.

346

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την εταιρεία CPLP Shipping Holdings PLC με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners L.P. κ. Γεράσιμος (Jerry) Καλογηράτος χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης της Capital Ship Management Corp., καθώς και στελέχη του Ομίλου.

sign-cplp

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της επιτυχούς διάθεσης της έκδοσης, η οποία αφορά μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως ναυτιλιακές δυνάμεις και ευχήθηκε να ακολουθήσουν ανάλογα εγχειρήματα τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Ο βασικός μέτοχος Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι αποτελεί θετικό γεγονός για την οικονομία και την κεφαλαιαγορά η διαπραγμάτευση των ομολόγων των δύο ναυτιλιακών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, της Capital και της Costamare, ενώ επεσήμανε ότι η έκδοση του ομολόγου της Capital Product Partners δίνει έμφαση στην “πράσινη” ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPLP κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της έκδοσης, τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπερκάλυψη του ομολόγου της CPLP και την εισαγωγή μας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ευχαριστούμε το ελληνικό επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η επιτυχία της συναλλαγής αφήνει σημαντική παρακαταθήκη στην εταιρεία μας αλλά και σε μελλοντικούς εκδότες, καθώς δείχνει την αποτελεσματικότητα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και το ζωηρό ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών για αξιόλογες εταιρίες. H CPLP έχει ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης που εστιάζει στις επενδύσεις σε σύγχρονα πλοία με καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές συμβάλλοντας στην ‘πράσινη’ ανάπτυξη».

Τη σημασία να διαπραγματεύονται στο ΧΑ εταιρίες με αξιοπιστία τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, επισημαίνοντας ότι η CPLP είναι μια εταιρία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών και τώρα έρχεται και στην ελληνική αγορά. Οι κεφαλαιαγορές διεθνώς, είπε η κ. Λαζαράκου, κινούνται με στόχο την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG και η CPLP είναι εταιρία που προσαρμόζεται στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της πράσινης ανάπτυξης, γεγονός που εκτιμάται από την επενδυτική κοινότητα, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η κάλυψη της έκδοσης κατά πέντε φορές.

hammer-cplp

Φωτό: Χρηματιστήριο Αθηνών

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.