Όμιλος Αγγελικούση: Συνεργασία για τη χρηματοδότηση και ναυπήγηση νέων πλοίων στη Ν....

Όμιλος Αγγελικούση: Συνεργασία για τη χρηματοδότηση και ναυπήγηση νέων πλοίων στη Ν. Κορέα

1894
Όμιλος Αγγελικούση: Συνεργασία για τη χρηματοδότηση και ναυπήγηση νέων πλοίων στη Ν. Κορέα

Η Export-Import Bank της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι στις 11 Οκτωβρίου προέβη σε συμφωνία χρηματοδότησης του ομίλου Αγγελικούση για νέες παραγγελίες πλοίων στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Bang Moon-kyu συναντήθηκε με την κ. Μαρία Αγγελικούση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στην Αθήνα και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο η Korea Eximbank θα παράσχει χρηματοδότηση για μελλοντικές παραγγελίες μεγάλων πλοίων του ομίλου Αγγελικούση.

Παράλληλα η Korea Eximbank θα χρηματοδοτήσει παραγγελίες eco πλοίων που θα εξασφαλίσουν ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τα επόμενα τρία χρόνια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Bang Moon-kyu συναντήθηκε την ίδια μέρα και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των ναυτιλιακών και ναυπηγικών δικτύων μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας.

Φωτό: Korea Eximbank

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.