«Λουκέτο» σε κινεζικό ναυπηγείο

«Λουκέτο» σε κινεζικό ναυπηγείο

413
«Λουκέτο» σε κινεζικό ναυπηγείο

Tην παύση της λειτουργίας του στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε ένα από τα μεσαίας δυναμικότητας ναυπηγεία της Κίνας, η Tianjin Xingang Ship Heavy Industry. Η ανακοίνωση του κινεζικού ναυπηγείου έρχεται σε μια εποχή όπου οι παραγγελίες πλοίων αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Shanghai International Maritime Information Research Center, η Tianjin Xingang Ship Heavy Industry καλείται για δεύτερη φορά στην ιστορία της να διακόψει τη λειτουργία της λόγω υπέρογκων χρεών αλλά και χαμηλών κερδών τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Tianjin Xingang Ship Heavy Industry ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2021 την κατασκευή του «Global Mercy», του μεγαλύτερου πλωτού νοσοκομείου στον κόσμο. Το εν λόγω πλοίο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του το 2022. Παράλληλα ολοκλήρωσε την κατασκευή δύο bulk carriers χωρητικότητας 210.000 dwt έκαστο για λογαριασμό της COSCO Shipping Bulk Transportation Co. Τα πλοία παραδόθηκαν στον κινεζικό κολοσσό τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021. Στην τότε ανακοίνωση του ναυπηγείου τονιζόταν ότι ο σχεδιασμός των πλοίων είναι έξυπνος και φιλικός προς το περιβάλλον.

Φωτό: Zhou Chao/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.