Η Ports America αλλάζει χέρια

Η Ports America αλλάζει χέρια

58
Η Ports America αλλάζει χέρια

Η επενδυτική εταιρεία Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε τη σύναψη οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση του 100% της Ports America, μέσα από την εξαγορά κεφαλαιακών μεριδίων που διαχειριζόταν η Oaktree Capital Management. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ports America αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή λιμενικών τερματικών σταθμών στη Βόρεια Αμερική.

Η CPP Investments κατείχε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Ports America από το 2014, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εταιρεία με μακροπρόθεσμα κεφάλαια, προκειμένου να υπάρξει μια συνέχεια στην ιδιοκτησία της, σε μια περίοδο που η εταιρεία διαχείρισης τερματικών εστιάζει περαιτέρω στην παροχή ασφαλών και αποτελεσματικών υπηρεσιών για όλους τους πελάτες της (ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιοκτήτες εμπορευμάτων).

Στα εκατό χρόνια λειτουργίας της, η Ports America (1921) έχει αναπτύξει διαφοροποιημένες δραστηριότητες, ενώ έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους διαχειριστές τερματικών, διατηρώντας 70 τερματικά σε 33 λιμάνια των ΗΠΑ. Η εταιρεία σε ετήσια βάση διαχειρίζεται 13,4 εκατ. TEUs, 10 εκατ. γενικού φορτίου, 2,5 εκατ. οχήματα και 1,7 εκατ. επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Υποδομών της CPP Investments, κ. Scott Lawrence, με αφορμή τη συμφωνία, δήλωσε πως «οι διαχειριστές τερματικών διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο, καθώς η ζήτηση φορτίων και οι απαιτήσεις μεταφοράς συνεχίζουν να αυξάνονται ως απάντηση στις γρήγορες και δυναμικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα και οι επιχειρήσεις αγοράζουν και πωλούν προϊόντα». Επίσης συμπλήρωσε πως η CPP Investments θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια μέσα από επιπρόσθετες επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ports America, κ. Mark Montgomery, δήλωσε: «Μοιραζόμαστε ένα κοινό μακροπρόθεσμο όραμα για την εταιρεία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις δυνατότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας έτσι ώστε να προετοιμάσουμε την Ports America για ακόμα έναν αιώνα καινοτομίας, ηγεσίας και επιτυχίας».

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δ΄ τρίμηνο του 2021, αφού συμφωνηθούν ορισμένοι τελικοί όροι και προϋποθέσεις της εξαγοράς και αφού η συναλλαγή λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.