H Wärtsilä προωθεί την περιβαλλοντική βιωσιμότητα

H Wärtsilä προωθεί την περιβαλλοντική βιωσιμότητα

196
H Wärtsilä προωθεί την περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έλαβε πρόσφατα πιστοποίηση εμπορικής συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των προτύπων Stage V της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κανονισμοί Stage V, οι οποίοι βρίσκονται σε ισχύ από το 2020, θέτουν αυστηρότερα όρια στις εκπομπές κινητήρων και εξοπλισμού μη οδικών κινητών μηχανημάτων, και ειδικά στις εκπομπές βλαβερών σωματιδίων (PM) και οξειδίων του αζώτου (NOx). Η εν λόγω πιστοποίηση αφορά την ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει η Wärtsilä και η οποία περιλαμβάνει τον κινητήρα Wärtsilä 14 και το σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων που διαθέτει η εταιρεία.

Βάσει του κανονισμού Stage V, η σχετική πιστοποίηση συμμόρφωσης απαιτείται πλέον για τους κινητήρες των ευρωπαϊκών πλοίων εσωτερικής ναυσιπλοΐας, τα οποία αποτελούν έναν στόλο περίπου 17.500 πλοίων. Οι πρώτες παραδόσεις του πιστοποιημένου κινητήρα Wärtsilä 14 αφορούν δύο νεότευκτα επιβατηγά πλοία, τα οποία ναυπηγούνται από τη Shiptec AG για την ελβετική εταιρεία General Navigation Company (CGN). Τα εν λόγω πλοία θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας στη λίμνη της Γενεύης, με το πρώτο πλοίο να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του τον Δεκέμβριο του 2022.

Εκτός όμως από τον ίδιο τον κινητήρα, ένα βασικό στοιχείο της τεχνολογικής λύσης της Wärtsilä αποτελεί η νέα έκδοση του συστήματος μείωσης εκπομπών NOx (NOR) της εταιρείας για κινητήρες υψηλών στροφών, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης (SCR) καθώς και ένα φίλτρο σωματιδίων (DPF) και το οποίο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία από την TÛV Nord και έχει λάβει έγκριση τύπου από τον οργανισμό GDWS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.