Σε συνεχή άνοδο οι παραγγελίες containerships

Σε συνεχή άνοδο οι παραγγελίες containerships

120
Σε συνεχή άνοδο οι παραγγελίες containerships

Συνεχίζεται η αυξητική ρότα των παραγγελιών containerships και στο δ΄ τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, το ναυπηγείο Hanjin Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελία αξίας περίπου $261,4 εκατ. για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τα εν λόγω containerships προγραμματίζεται να παραδοθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 στους Ευρωπαίους αγοραστές τους.

Είναι προφανές πως η άνευ προηγουμένου ναυλαγορά που απολαμβάνουν τα containerships έχει οδηγήσει σε έκρηξη των παραγγελιών τους. Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο κατεγράφη πληθώρα παραγγελιών, με OOIL, Seaspan και Evergreen να «κλέβουν» τις εντυπώσεις. Η OOIL παρήγγειλε δέκα containerships μεταφορικής ικανότητας 16.000 TEUs έκαστο, η Seaspan παρήγγειλε δέκα πλοία μεταφορικής ικανότητας 7.000 TEUs έκαστο, ενώ η Evergreen 24 feeders διαφόρων μεταφορικών ικανοτήτων.

Τέλος, οι παραγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν στον αριθμό-μαμούθ της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, ο οποίος, βάσει δεδομένων της VesselsValue, είχε διαμορφωθεί στις 379.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.