Coca-Cola: Ναύλωση bulkers με φόντο τη συμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

Coca-Cola: Ναύλωση bulkers με φόντο τη συμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

898
Coca-Cola: Ναύλωση bulkers με φόντο τη συμφόρηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

Η γνωστή σε όλους Coca-Cola, η οποία λόγω μεγέθους έχει τεράστιες μεταφορικές ανάγκες, αποτελεί το πιο πρόσφατο «θύμα» της επιμένουσας συμφόρησης που ταλανίζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η εταιρεία-κολοσσός προχώρησε στη ναύλωση τριών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (bulk carriers/bulkers), σύμφωνα με ανάρτηση του Alan Smith, Procurement Director of Global Logistics της Coca-Cola, στο LinkedIn.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση, τα τρία bulk carriers θα μεταφέρουν περισσότερους από 60.000 τόνους υλικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των παραγωγικών της διαδικασιών. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στη χωρητικότητα 2.800 εμπορευματοκιβωτίων. Ταυτόχρονα, ο Alan Smith υπογράμμισε πως αυτή είναι η πρώτη από πολλές μεταφορές τέτοιου τύπου που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Coca-Cola δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα ούτε η τελευταία εταιρεία η οποία αναγκάζεται να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντεπεξέλθει στις παρούσες συγκυρίες του θαλάσσιου εμπορίου. Η κίνηση της Coca-Cola είναι πιθανώς «εμπνευσμένη» από τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων με bulk carriers αλλά και τη ναύλωση containerships στην οποία προέβησαν κορυφαίες εταιρείες λιανικής, όπως η Costco, η Walmart και η IKEA.

Τέλος, ο Alan Smith σχολίασε στην ανάρτησή του πως, μέσω αυτής της κίνησης, θα αποφευχθούν λιμένες όπου επικρατεί ιδιαίτερη συμφόρηση. Ωστόσο, καθώς τα ρεκόρ συμφόρησης καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, τόσο όσον αφορά την αγορά των containerships όσο πλέον και εκείνη των bulk carriers, ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο η κίνηση της Coca-Cola θα αποδειχθεί τόσο αποδοτική όσο η ίδια ευελπιστεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.