Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας

Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας

169
Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας, η οποία καλύπτει περί τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Η ρύπανση θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών , καθώς μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών και πουλιών έχει εντοπισθεί κοντά στις ακτές.

Η περιοχή που έχει περισσότερο πληγεί είναι του Χάντινγκτον Μπιτς, νότια του Λος Αντζελες.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως, εκτιμάται ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από διαρροή σε πετρελαιαγωγό που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές

Οι αρχές του Χάντινγκτον Μπιτς προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις ζώνες της ρύπανσης, να αποφύγουν τις παραλίες και να μην κολυμπούν.

Με κινητά φράγματα και συστήματα άντλησης οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν το πετρέλαιο να φθάσει στο οικολογικό καταφύγιο της Μπόλσα Τσίκα και τους υγρότοπους του Χάντινγκτον Μπιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Christian Monterrosa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.