Προηγμένο σύστημα για κινητήρες πρόωσης πλοίων

Προηγμένο σύστημα για κινητήρες πρόωσης πλοίων

190
Προηγμένο σύστημα για κινητήρες πρόωσης πλοίων

Η εταιρεία WinGD έχει αναπτύξει ένα οικοσύστημα λύσεων που επικεντρώνονται στους κινητήρες πρόωσης των πλοίων και οι οποίες αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση, επιτρέποντας παράλληλα την ομαλή μετάβαση στα νέα ναυτιλιακά καύσιμα, δύο βασικά στοιχεία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες του IMO.

Οι λύσεις της WinGD χρησιμοποιούν ψηφιακά συστήματα για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των κινητήρων καθώς και υβριδικά ενεργειακά συστήματα με μπαταρίες για την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης, παρέχοντας παράλληλα και ευελιξία ως προς τα καύσιμα που θα καταναλώνουν μελλοντικά οι δίχρονοι κινητήρες της εταιρείας. Η χρήση, για παράδειγμα, του LNG σε έναν κινητήρα X-DF χαμηλών πιέσεων μπορεί να προσφέρει μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά περίπου 20% σε σύγκριση με έναν συμβατικό δίχρονο κινητήρα κατανάλωσης μαζούτ. Η χρήση του LNG ως καυσίμου, σε συνδυασμό με τις νέες λύσεις που έχει αναπτύξει η WinGD, μπορεί να αποφέρει περαιτέρω μείωση των εκπομπών ισοδύναμου CO2, ξεπερνώντας τον ενδιάμεσο στόχο του ΙΜΟ για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος κατά 40% έως το 2030.

Η WinGD αναμένεται να εφαρμόσει τις νέες αυτές λύσεις ενίσχυσης της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας σε ένα έργο-ορόσημο που θα υλοποιήσει σε συνεργασία με την ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK Line. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, θα εξοπλίσει τέσσερα πλοία μεταφοράς οχημάτων με τεχνολογίες βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης μέσω ενός υβριδικού συστήματος, σε συνδυασμό με τη χρήση LNG ως καυσίμου στους κινητήρες 7X62DF-2.1 των πλοίων, ενώ η λειτουργία του όλου συστήματος θα παρακολουθείται από το νέο Hybrid Control System που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Φωτό: WindGD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.