Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία σε θέση ισχύος

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία σε θέση ισχύος

148
Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία σε θέση ισχύος

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι μέχρι στιγμής εξελίξεις του 2021 για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν νοτιοκορεατικά μέσα, τα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της ασιατικής χώρας ‒Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) και Samsung Heavy Industries Co.‒ εξασφάλισαν αρκετές παραγγελίες πλοίων, ώστε όχι μόνο να καλύψουν τους ετήσιους στόχους τους, αλλά και να τους ξεπεράσουν. Σημειωτέον ότι το 2021 αποτελεί το πρώτο έτος, μετά το 2013, κατά το οποίο και τα τρία ναυπηγεία κατάφεραν να καλύψουν τους ετήσιους στόχους τους σε παραγγελίες.

Ειδικότερα, η KSOE εξασφάλισε παραγγελίες αξίας $19,4 δισ., 30,2% περισσότερο από τον ετήσιο στόχο της. Οι παραγγελίες αφορούν 201 πλοία διαφόρων τύπων, μεταξύ άλλων LNG carriers, mega containerships, VLCCs, LPG carriers και petrochemical carriers.

Η DSME εξασφάλισε παραγγελίες για 46 πλοία, αξίας $8 δισ., ξεπερνώντας κατά 3,9% τον ετήσιο στόχο της των $7,7 δισ. Το 2021 αποτελεί το πρώτο έτος, από το 2014 και έπειτα, όπου η DSME καλύπτει τον ετήσιο στόχο παραγγελιών της.

Η Samsung Heavy Industries έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής παραγγελίες αξίας $7,8 δισ. Ενώ αυτές δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τον ετήσιο στόχο της, που είναι ίσος με $9,1 δισ., θεωρείται πως ο στόχος θα καλυφθεί τον Οκτώβριο, καθώς το ναυπηγείο βρίσκεται στα τελευταία στάδια διαπραγματεύσεων με τη ρωσική εταιρεία Novatek για μια συμφωνία αξίας $2,6 δισ. Βάσει της συμφωνίας, η Samsung Heavy θα ναυπηγήσει έξι LNG carriers, τα οποία θα μπορούν να επιχειρούν υπό συνθήκες πάγου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η KSOE αποτελεί την εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου της Hyundai Heavy Industries, ενώ η Daewoo πρόκειται να εξαγοραστεί από τη Hyundai Heavy Industries, ωστόσο εκκρεμούν ρυθμιστικές και κανονιστικές εγκρίσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.