Πετρέλαιο: Εκτίμηση για $90/βαρέλι στα τέλη του 2021

Πετρέλαιο: Εκτίμηση για $90/βαρέλι στα τέλη του 2021

138
Πετρέλαιο: Εκτίμηση για $90/βαρέλι στα τέλη του 2021

Σε αναθεώρηση, προς τα επάνω, των εκτιμήσεών της για την πορεία της τιμής του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα προέβη η Goldman Sachs. Συγκεκριμένα, η τράπεζα κάνει λόγο για περαιτέρω αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η οποία εκτιμά ότι θα αγγίξει τα $90/βαρέλι προς τα τέλη του έτους. Σημειώνεται πως η προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας ήταν $85/βαρέλι για την ίδια περίοδο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για έκτη συνεχομένη ημέρα την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τα $80/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως πληθώρα διυλιστηρίων στις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, καθώς οι τυφώνες Άιντα και Νίκολας προκάλεσαν ζημιές σε πολλές εγκαταστάσεις και διακοπές στα δίκτυα παροχής ενέργειας κατά το πέρασμά τους από τον Κόλπο του Μεξικού. Λόγω αυτού, ένας σημαντικός αριθμός διυλιστηρίων έχει βρεθεί προσωρινά εκτός αγοράς, γεγονός που, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες τιμές φυσικού αερίου, προκαλεί την πεποίθηση πως θα υπάρξει σημαντική άνοδος των τιμών πετρελαίου.

Τέλος, παρότι η τράπεζα εκτιμά πως θα υπάρξει αύξηση των τιμών τους επόμενους μήνες, προέβη σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών της για τη μέση τιμή ανά βαρέλι το β΄ και το δ΄ τρίμηνο του 2022, συγκεκριμένα από τα $85/βαρέλι στα $80/βαρέλι. Ο λόγος για τη μείωση αυτή είναι η πιθανή πυρηνική συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.