Κίνα: Πράσινες αστικές εναέριες μεταφορές με γερμανική υπογραφή

Κίνα: Πράσινες αστικές εναέριες μεταφορές με γερμανική υπογραφή

68
Κίνα: Πράσινες αστικές εναέριες μεταφορές με γερμανική υπογραφή

Η γερμανική εταιρεία Volocopter, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή αυτόνομων αεροσκαφών, πρόκειται να σχηματίσει joint venture με μια θυγατρική του κινεζικού Geely Holding Group, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το joint venture θα εδρεύει στην Chengdu, η οποία αποτελεί πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής κινεζικής επαρχίας Sichuan.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Volocopter Chengdu και ο σκοπός της θα είναι η παραγωγή και η εμπορική διαχείριση και προώθηση των προϊόντων της Volocopter στην κινεζική αγορά. Μεταξύ άλλων, στοχεύει στην προώθηση της Αστικής Εναέριας Κινητικότητας (Urban Air Mobility – UAM) στην Κίνα τα επόμενα τρία έως πέντε έτη. Σημειώνεται πως η κοινοπραξία υπέβαλλε παραγγελία στη Volocopter για 150 αεροσκάφη.

H UAM αναφέρεται σε μια νέα τεχνολογία αστικών μεταφορών, που αξιοποιεί electric vertical take-off and landing (eVTOL). Μέσω αυτής μεταφέρονται άνθρωποι ή αγαθά και δύναται να προσφέρει ανακούφιση στον κλάδο των μεταφορών, που ταλανίζεται από την ολοένα αυξανόμενη συμφόρηση.

Τέλος, σημειώνεται πως η Volocopter είναι η μοναδική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών τεχνολογίας eVTOL που έχει λάβει άδεια ανάπτυξης και παραγωγής από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας.

Φωτό: www.volocopter.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.