Αύξηση κερδοφορίας για τη Singamas

Αύξηση κερδοφορίας για τη Singamas

55
Αύξηση κερδοφορίας για τη Singamas

Η θυγατρική της Pacific International Lines (PIL), Singamas Container Holdings, η οποία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, σημείωσε, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, κέρδη $66,51 εκατ. κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, αντιστρέφοντας τις απώλειες ύψους $5,5 εκατ. που είχε καταγράψει κατά το α΄ εξάμηνο του 2020.

Ως απόρροια της ισχυρής ζήτησης, η Singamas κατέγραψε πωλήσεις 150.000 TEUs ξηρών και εξειδικευμένων εμπορευματοκιβωτίων ISO κατά το α΄ εξάμηνο, με αποτέλεσμα το τμήμα κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ να αποφέρει έσοδα $442,42 εκατ.

Παρότι οι πωλήσεις εμπορευματοκιβωτίων κατά το α΄ εξάμηνο του 2020 δεν δημοσιοποιήθηκαν, με βάση τη μέση λιανική τιμή πώλησης των εμπορευματοκιβωτίων, που φτάνει τα $1.830, και αντίστοιχα τα έσοδα του τμήματος κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων της Singamas, ύψους $85,31 εκατ., οι πωλήσεις εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας εντός του 2020 έφτασαν ‒σύμφωνα με εκτιμήσεις‒ περίπου τα 47.000 TEUs.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singamas και της PIL, Teo Siong Seng, απέδωσε ουσιαστικά τη βελτιωμένη απόδοση της εταιρείας κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για ξηρά εμπορευματοκιβώτια, που προκαλείται από διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας Covid-19.

Επιπροσθέτως σημείωσε πως, παρά το γεγονός ότι τα ξηρά εμπορευματοκιβώτια αντιπροσώπευαν το 89% του κύκλου εργασιών της παραγωγής, η ζήτηση για εξειδικευμένα εμπορευματοκιβώτια ISO συνέχισε να σημειώνει πρόοδο. Παράλληλα, και η ζήτηση για εμπορευματοκιβώτια που σχετίζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημείωσε αύξηση. Με την Κίνα να δεσμεύεται να γίνει ανθρακικά ουδέτερη έως το 2060, οι πράσινες λύσεις γίνονται ολοένα και πιο προσφιλείς.

Μάλιστα, για να διευκολύνει την ανάπτυξη εμπορευματοκιβωτίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Singamas έχει δημιουργήσει ένα τμήμα το οποίο εξειδικεύεται στην έρευνα και στην ανάπτυξη εμπορευματοκιβωτίων που προωθούν την παραγωγή ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα μέσα από τη δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης δίπλα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το δ΄ τρίμηνο του 2021.

Φωτό: Alexander Bobrov/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.